ZAKISZACZ

logos litha                          zaki2

         Silaprillis pro, obecny na rynku już od kilku lat, udowadnia jak z dobrego materiału wyprodukować świetnej jakości paszę! Dzięki dużej koncentracji dwóch homofermentatycznych szczepów bakterii kwasu mlekowego, proces zakiszania jest bardzo szybki i efektywny. Jednak to nie wszystko! Inokulant ten zawiera także dwa niezwykle istotne składniki – ksylanazę i betaglukanazę – enzymy wspomagające uwalnianie cukrów prostych z włókna! Dzięki temu bakterie kwasu mlekowego (na zasadzie synergii z enzymami) mogą działać efektywniej, tym samym zapewniając lepszą konserwację zakiszanego materiał, co z kolei stabilizuje nie tylko sam proces zakiszania, ale i pH kiszonki w dłuższym okresie składowania.

         Dodatkowo, Silaprillis Pro zawiera szczep bakterii kwasu propionowego, które produkują już w silosie kwas propionowy, który znany jest jako doskonały konserwant w warunkach tlenowych. Tym samym Silaprilis Pro konserwuje kiszonkę po jej otwarciu, nie dopuszczając do jej zagrzewania.

         Możemy śmiało powiedzieć, że tak skonstruowany skład, gdzie dwa szczepy bakterii kwasu mlekowego, uzupełnione są o dwa enzymy i szczep bakterii kwasu propionowego, jest jedynym i niepowtarzalnym na skalę światową. A co najważniejsze, efektywność działania Silaprilis Pro potwierdzana jest poprzez rzesze zadowolonych hodowców, którzy od wielu lat obdarzają nasz produkt swoim zaufaniem!

Scroll to Top