zakiszacze

[lista_stron rodzic=9]
[lista_stron rodzic=2070]

 

Silaprilis 
Dodatkowo, Silaprillis Pro zawiera szczep bakterii kwasu propionowego, które produkują już w silosie kwas propionowy, który znany jest jako doskonały konserwant w warunkach tlenowych. Tym samym Silaprilis Pro konserwuje kiszonkę po jej otwarciu, nie dopuszczając do jej zagrzewania.

 Możemy śmiało powiedzieć, że tak skonstruowany skład, gdzie dwa szczepy bakterii kwasu mlekowego, uzupełnione są o dwa enzymy i szczep bakterii kwasu propionowego, jest jedynym i niepowtarzalnym na skalę światową. A co najważniejsze, efektywność działania Silaprilis Pro potwierdzana jest poprzez rzesze zadowolonych hodowców, którzy od wielu lat obdarzają nasz produkt swoim zaufaniem!

 

 

 

silac

Silac corn i strong
Preparat do zakiszania kukurydzy

  • ogranicza rozwój drożdży i pleśni
  • poprawia strawność kiszonki
  • zwiększa stabilność tlenową kiszonki
  • Silac corn jest koncentratem bakteryjnym do zakiszania kukurydzy (całych roślin, kolb i ziaren). Zawiera mieszankę szczepów homo- i heterofermentatywnych, co decyduje o prawidłowym ukierunkowaniu procesów fermentacyjnych.Duża zawartość szczepu Lactobacillus buchneri zapewnia wysoką stabilność tlenową kiszonek. Preparat zawiera również specjalnie wyselekcjonowane szczepy o zdolnościach celulolitycznych i amylolitycznych. Wyprodukowane przez nie enzymy prowadzą do częściowego rozkładu węglowodanów strukturalnych, podnosząc strawność składników pokarmowych zakiszanych roślin.

 

 

 

Polmasil to mikrobiologiczny dodatek do zakiszania wszystkich roslin pastewnych, takich jak trawy, rośliny motylkowe i ich mieszanki, kukurydza, GPS. 

W skład Polmasilu wchodzą 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego.Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici. Polmasil wprowadza 100 000-125 000 jtk bakterii kwasu mlekowego na każdy 1 gram zakiszanego materiału. 

Koncentracja:1,25×1011 jtk/1g. 
Opakowanie:25g, 100g. 
Dawkowanie:25 gram/25-30 ton zakiszanej masy lub 100 gram / 100-125 ton zakiszanej masy.

 

 

 

Microsile to dodatek do zakiszania takich roślin jak: motylkowe, zboża, trawy, kukurydza, wysłodki.W swym składzie zawiera 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej:

Enterococcus faecium Pediococcus acidilactici Lactobacillus plantarum Lactobacillus casei Lactobacillus brevis

Mieszanka tych bakterii efektywnie poprawia proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania. Microsile zawiera w 1g 6x 1010 j.t.k. bakterii fermentacji mlekowej (600 tys./g zakiszanego surowca). Występuje w formie proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g / 50 litrów lub 100g / 10 litrów wody.

Scroll to Top